Spaghetti olio, aglio e peperoncino
Vad tycker du?
En klassisk enkel italiensk rätt - Spaghetti olio, aglio e peperoncini.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Enligt tradition i Italien serveras inte denna rätt med parmesan. Men det går även att utesluta för att maträtten ska bli vegansk.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (198)
(198)Vad tyckte du om receptet?
10 kommentarer
Mikael Johansson
Ett tips är att finhacka persiljestjälkarna och låta dom steka med i olivoljan och vitlöken.
Och istället för att hälla ned steket/olivoljan i pastan prova att lägga ner pastan i steket/olivoljan och rör om och för att skapa lite mer sås känsla häll på pastavatten(små mängder i taget) och låt koka in.
Servera och toppa av med den finhackade persiljebusken. Psst för mer smak släng i ett par ansjovisfileer i oljan och låt dom smälta ner 🙂
Sophie Berlin
Hej Mikael,
Tack för toppenbra tips!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Monica
Det bästa receptet på spaghetti con olio, aglio e peperoncini jag har hittat.
Excellente!!!
Karl
Är detta så mättande?
Jonas
Absolut. Pasta och olivolja ger grym mättnad. Smaksätt oljan med chili eller favoritört, det höjer rätten enligt mig.
Nybakad focaccia att dra runt i oljan hjälper både mage och gom.
Kör…
MOA
GOTT SUPER GOTT
Therese
Hej
Varför nämns parmesan ens i veganska recept? Parmesan är ju inte ens vegetariskt..
Jerker
Vad är det i parmesan som inte gör det vegetariskt?
Emma Olsson
Hejsan Jerker,
Permigiano Reggiano innehåller löpe som kommer ifrån ko och är ett måste då osten måste göras på det traditionella viset. Vissa vegetarianer äter osten medan andra inte gör det.
Hälsningar, Emma från Zeta
Emma Olsson
Hej Therese,
Tack för att du hörde av dig. Att hyvla parmesan över rätten är ett förslag men går lika bra att utesluta för att få en vegansk maträtt 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta