Lax med bräserad fänkål och parmesansås

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser
Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ugnsbakad lax med fin vinbräserad fänkål och parmesansås. Passar såväl till vardag som fest.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Köp din Novello här
Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Novello finns i begränsat antal och nu kan du beställa direkt i Zetas webbshop för 139 kr.

Köp din Novello här

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
700 g
laxfilé, i bit
salt
Bräserad fänkål
2
fänkål, skurna i klyftor
1/2
gul lök, nedskuren
2
vitlöksklyftor, hackade
3-4
kvistar timjan
2 dl
vitt vin
saft av 1/2
citron
5 dl
vatten
salt
persilja, hackad
Parmesanostsås
2,5 dl
buljong från fänkålen
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Karen

Så otroligt god!! Hade i lite mer vin och olivolja och skippade vattnet… 👌🏻👌🏻👌🏻

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco