Zeta
Zetas recept är skapade av Accademia Di Luca
Sedan 2012 har Di Luca & Di Luca, som står bakom varumärket Zeta, sin egen matakademi, Accademia Di Luca. Syftet med Accademia är att sprida kunskap och inspiration om den goda och hälsosamma medelhavsmaten, det italienska köket och den italienska matkulturen. På så sätt är man också grundaren Fernando Di Lucas och hans familjs språkrör och förlängda arm. Genom att inspirera och dela med sig av kunskap från sitt hemland så har Fernando under mer än 50 år starkt bidragit till att få svenska folket att älska den italienska maten. Med Accademia Di Luca så säkrar man denna kunskapsspridning in i framtiden.
Målgrupperna är flera och den viktigaste är såklart alla konsumenter, användarna av våra produkter. Genom att Accademia är en viktig och aktiv del i utvecklingen av Zetas recept så nås denna grupp genom vår digra receptbank på Zeta.nu. Här finns också mycket kunskap samlad i form av texter om ursprung och tillverkning av våra produkter, om medelhavsmat och hälsa, om den italienska måltiden och matkulturen med mera. Vi har också utbildningsfilmer med Accademia samlade under vår digitala kanal medelhavsskolan.se.
Men Accademia Di Luca arbetar även med andra målgrupper. Den egna personalen utbildas regelbundet, man besöker kockskolor och högskoleutbildningar för dietister och kostekonomer. Man bidrar med matinspiration till läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som i sitt arbete ger viktiga, ibland livsavgörande, kostråd.
De som arbetar med Accademia Di Luca är kocken och matskribenten Måns Falk och legitimerade dietisten Anna Mellberg.
Recept: