Sofia Woods härliga aperitivo
Aperitivo är det enkla italienska sättet att umgås. Ordet syftar på det latinska verbet aperire, att ”öppna magen” eller väcka aptiten, innan måltiden. Ställ bara fram några italienska läckerheter såsom oliver och tapenade, crostini och ost, så har du ett lyxigt småplock att dela med nära och kära.
Burrata med chilihonung och bruschetta
2 frp Zeta Mini Burrata
1 dl honung
1/2-1 tsk torkade chiliflakes
1 nypa torkad rosmarin eller en kvist färsk rosmarin
1 stor nypa flingsalt
Resten av 1 citron
Zeta 1 påse Zeta Bruschetta Naturell
Ställ fram förpackning med Zeta Mini Burrata en stund innan servering och låt den bli lite rumstempererad. Värm honung med chili, rosmarin och salt i en liten kastrull tills honungen börjar ryka lite, men inte kokar. Rör om. Lägg upp burrata ostarna på ett fat och ringla över honung, avsluta med citronzest över. Servera tillsammans med Zeta Bruschetta Naturell.
Olivdipp med parmesan
1 burk Zeta Cerignola oliver, urkärnade
100 g Zeta Parmigiano Reggiano, i bitar
2 dl bladpersilja, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
Ca 1 dl Zeta Extra jungruolivolja Fruttato Intenso
Zeta 1 påse Zeta Crostini Naturell
Häll av oliverna och mixa ihop med parmesan, persilja och vitlök. Häll samtidigt i olivolja i en tunn stråle och rör till lagom konsistens. Servera med Zeta Crostini, till rostat bröd eller varför inte till pasta eller en bit kött.