Zeta erbjuder ett digert skafferi för sommarens alla fester, middagar och grillkvällar. Olivolja finns för varje tillfälle. Ska du använda den till att steka i eller pensla på grönsakerna före grillning kan du välja en mildare, till exempel ZetaClassico. Till marinaden eller att ringla över den nyfångade fisken och ge den det där lilla extra smaklyftet, så tar du Zeta Fruttato eller kanske till och med en Fruttato Intenso. Om du önskar att riktigt lyxa till det så kan du servera Zeta Burrata eller buffelmozzarella tillsammans med en fruktig regionsolja.
Syran är en grundsmak man inte bör glömma bort. Vinäger ger den rätta touchen till såser, marinader och dressingar, föredrar du en vinäger med lite sötare brytning till grillat kött eller till lagrade ostar så väljer du en av våra många balsamvinägrar. Rosé är ett fräscht och somrigt inslag i sortimentet som funkar lika bra till den grillade sparrisen som till fruktsalladen eller de färska bären.
Klassiska italienska smaksättare som kapris och sardeller är givna i sommarskafferiet. Självklara i sallader och pastarätter, men kan också vara pricken över i:et i marinaden, röran eller såsen. Oliver är det optimala tilltugget och helt perfekta på antipastibrickan tillsammans med bitar av Parmigiano Reggiano och italienska eller spanska charkuterier, men glöm inte att de också är underbara i en sallad. Ett tips för att få en mer matig sallad, komplettera gärna med marinerade grönsaker som kronärtskockor eller grillad paprika.
Krämer och röror som Crème av kronärtskockor, Crème på Sparris & Mandel eller Pesto alla Genovese förgyller vilken måltid som helst antingen i en pasta eller sallad, som tillbehör till fisk, kyckling, grönsaker eller som topping på bröd eller crostini. Glöm inte heller våra goda salsiccia-korvar och vår fina cypriotiska halloumi. Läckra alternativ på grillen, eller uppskurna, tärnade och stekta i en sallad.